Käsekuchen ohne Boden mit frischen Früchten - Tészta nélküli túrótorta friss gyümölccsel




  Käsekuchen ohne Boden mit frischen Früchten


Story:
Ich habe hier ungarischen Quark gehabt. Er ist wie Schichtkäse, sogar noch krümeliger und auch fettiger. Im Oesterreich heisst er Topfen und sieht genauso aus, wie der Ungerische.
Wenn man den Kuchen von den deutschen Quark herstellen möchte, sollte man statt Sahne 120 g Butter nehmen. Wenn man ohne Gluten herstellen möchte, kann statt Gries, Polenta nehmen.
Im Puddingpulver ist normalerweise Kartoffelstärke.....
Ich hätte eine ganz normale Tortenform nehmen müssen. Diese Tart-Form war zu klein...der Teig ist ausgelaufen...bestimmt 6-7 löffelvoll. 


Zutaten:

500 g Quark / Topfen
225 g Sahne 30%,
4 Eier,
150 g Zucker,
1 Tüte Puddingpulver, 
1 Backpulver,
Vanillie, oder Van. Zucker,
1 Prise Salz,
4 EL Gries,
die geriebene Schale von 1 Zitrone, (bio)
------------------------
350 g frische Obst / hier entsteinte Sauerkirschen und Heidelbeeren,

Zubereitung:
Den Quark mit den Eiern in die Küchenmaschine geben und mindestens 5 Minuten auf höchste Stufe rühren lassen. Dann Zucker, Sahne dazugeben und weiterrühren. Zum Schluss die restlichen Zutaten dazugeben.
Inzwischen den Obst säubern und entsteinen. Den Backofen auf 180° einstellen.
Die fertigen Masse in eine ausgefettete Tortenform geben und mit dem Obst bestreuen. Ca. 50-60 Minuten backen.
Wenn fertig gebacken ist, über Kopf auf ein Gitter stürzen und kalt werden lassen.
Mit Puderzucker bestreuen beim Servieren.














                   
      Tészta nélküli túrótorta friss gyümölccsel

Story:
Magyar túróval készült ez a túrótorta. Amikor azonban csak német túróból készíti az ember (zsírmentes krémtúró), akkor el kell hagyni a tejszínt, helyette 120 g vajat tegyünk bele. Ha gluténmentesen szeretnénk elkészíteni, tegyünk gríz helyett kukoricadarát bele. Ha minden igaz, a pudingporban is csak burgonyakeményítő van.
Jobb, ha a szokásos tortaformát vesszük a tortához, mert ez a Tarte-forma sajnos egy kicsit kicsi lett, legalább 6-7 kanálnyi kifolyt belőle. 
Hozzávalók:

500 g túró,
225 g 30%-os tejszín,
4 tojás,
150 g cukor,
1 csomag pudingpor,
1 csipet só,
1  csomag sütőpor,
vanília,
reszelt citromhéj (bió) / vagy 1 csomag készen vett citromhéj,
4 ek gríz,
-------------------------
350 g friss gyümölcs / itt áfonya és meggy van benne

Elkészítése:

Egy konyhagép üstjébe beletesszük a túrót és a tojásokat. Legalább 5 percig hagyjuk nagy fokozaton keverni. Hozzáadjuk a cukrot és tejszínt és megint hosszan kevertetjük. Végül a többi hozzávalókat adjuk bele, szép simára kidolgozzuk.
Közben bekapcsoljuk a sütőt 160-180°-ra. (Sütőfüggő) Megtisztítjuk a gyümölcsöt is.
Egy tortaformát kikenünk vajjal és belisztezzük. Ha forró a sütő, beleöntjük a masszát a formába és a tetejére rakjuk a gyümölcsöket.
Kb. 50-60 percig sütjük. Akkor kész, ha a közepe már nem remeg, nem folyékony.
Ha kivettük fejjel lefelé egy rácsra borítjuk. (rátesszük a kerek rácsot és úgy megfordítjuk)
A rácson hagyjuk kihűlni, csak azután fordítjuk vissza.
Tálaláskor megszórjuk porcukorral.
 

Kommentare

  1. Ilyesmit szoktam sütni, nagyon finom lehet gyümölccsel!

    AntwortenLöschen
  2. Igen, nagyon finomra sikerült...annak ellenére, hogy tegnap nem az én napom volt. Talán a telihold? :D Reggel kiborítottam egy kávét a szőnyegre, aztán kifolyt a sütiből pàr kanállal. Es ez még nem volt elég... a lapátra helyezett kenyeremre öntöttem véletlenül egy csomó vizet...az ráragadt a lapátra és amikor a kőre akartam csúsztatni, odaragadt, összegyűrődött...ezért nem is tudtam lefényképezni...Izre jó lett volna, csak szegényke csúnya lett.....

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Hát igen, a telihold szokott ilyen bosszúságokat okozni :D De ezek után, hogy a tegnap így összejött a sok kis bosszúság, mennyire megnő azon napok értéke, amikor minden történés körülöttünk zökkenőmentes! Szerencsére utóbbiból van több :)
      A krémtúró azért teljesen más sütéshez, mint a hazai túró, hát még, ha házi! Nagyon szeretem a túrót használni édes vagy sós formában sütésekhez, burgonyába töltve pl., gnochi-ba, tartalettet töltök meg vele vagy csebureket.

      Löschen
  3. Sajnos, nem mindenhol lehet kapni, sokan élnek külföldön, akik még csak hasonlót sem kapnak. Nálam is így van. Tehát, ha kifogyok a túróból, nekem is mindent a krémtúróból kell készíteni. Németországban még van hasonló.. Schichtkäse .... a neve...már majnem olyan, csak kicsit szaftosabb. Svajcban és Franciaorszàgban nem ismerik a túrót, csak a krémeset. Ezért próbálom úgy írni, hogy aki nem kap rendes túrót, az is tudjon sütni. De a krémtúró is nagyon fimom ám...én is sok túrót használok.

    AntwortenLöschen

Kommentar veröffentlichen